Profiteer nu van 55% Voorjaarskorting!

clock 0 dagen 00:00:00

Profiteer nu van 55% Voorjaarskorting!

Aluminium of glas

Soms kan het best lastig zijn om te kiezen of je nu een foto op dibond of plexiglas wilt hebben. Het hangt natuurlijk af van de foto die je kiest, omdat de ene foto er juist uitspringt met een matte afwerking, terwijl andere foto’s een meer gladde afwerking nodig hebben. Wij gaan wat vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen aluminium en plexiglas, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Foto van drie kinderen op aluminium

Verschil tussen aluminium of glas

Wat is mooier, dibond of plexiglas? Dat verschilt voor iedereen. Voordat je een keuze kan maken tussen een foto op aluminium of plexiglas, is het belangrijk om de verschillen en overeenkomsten te weten tussen deze twee soorten. Een foto op aluminium heeft een meer ruw karakter, waardoor kunstwerken of foto’s met een vintage uitstraling hierdoor meer tot zijn recht komen. Aluminium basis werkt ook goed met schilderijen, met name wanneer ze met olieverf, pastel of waskleuren zijn gemaakt. Hierdoor krijgt de foto op aluminium een creatief randje. Wanneer je dus te maken hebt met vintage, kunstwerken of schilderijen raden wij het aan om gebruik te maken van dibond platen. Het aluminium heeft een dikte van 3 mm en is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Het kleinste formaat is 20x20 cm en het grootste is 120x180 cm. Daarbij kan je ook nog kiezen tussen geborsteld aluminium of aluminium wit.

Naast een foto op canvas of aluminium hebben we ook een foto op plexiglas, wat een bepaalde glans en gladheid heeft. Waardoor het eigenlijk past bij alle moderne foto’s. Het product geeft een moderne uitstraling en komt tot zijn recht in vrijwel elk interieur. Dit product is uitermate geschikt voor restaurants, hotelgalerijen en cafés. Naast deze verschillen zijn er ook een aantal overeenkomsten tussen de twee, die hieronder benoemd worden. Daarnaast kan je een foto op plexiglas op verschillende diktes bestellen, namelijk 3 mm, 5 mm of 10 mm. Daarnaast heb je een groot aanbod aan formaten, waarbij het kleinste formaat 20x20 cm is en het grootste 200x200 cm.

Overeenkomsten tussen aluminium of glas

Of het gaat om een foto op plexiglas of aluminium, beide producten krijg je te maken met een mooi en stevig eindresultaat. Daarbij zijn zowel plexiglas als aluminium dibond UV-bestendig, waardoor de tinten niet zullen vervagen door zonlicht. Wat wel belangrijk om te vermelden is dat je altijd rekening moet houden met krassen. Hierdoor moet je voorzichtig zijn wanneer je het product wil schoonmaken of ergens anders wil neerzetten. Op beide producten kunnen wij een foto printen, gezien onze jarenlange ervaring. Hieronder vertellen wij aan je hoe je een foto op glas of aluminium kan bestellen.

Foto op glas aan de muur

Bestelproces

Het bestellen van een foto op dibond of plexiglas is zo gedaan, wanneer je weet welke foto jij wilt. Het eerste wat jij kan doen is het uploaden van een foto. Aan jouw rechterkant kan je een keuze maken uit het brede aanbod van formaten, waarbij 70x50 cm het meest populair is. Rechtsboven kan je klikken op het oogje, waarbij je een goede indruk krijgt van hoe het product er in de realiteit uit komt te zien.

Hierna krijg je een aantal opties, waarbij je uit verschillende ophangsystemen kan kiezen. Uiteraard is het niet verplicht om te kiezen voor een ophangsysteem. Daarnaast kan je ook aangeven of je gebruik wil maken van een filter, namelijk uit zwart-wit of sepia. Als laatste kan je aanvinken of jij jouw foto wil laten controleren. Hierbij kijkt een collega nog een keer extra naar de foto en beoordeelt hij of zij de foto op de volgende aspecten: kleur, scherpte, kwaliteit en het aantal pixels. We raden het aan om hier gebruik van te maken, zodat je niet voor eventuele verrassingen komt te staan.

De laatste stap is het controleren van de gegevens. Deze gegevens zijn in een opsomming weergegeven en wanneer je hiermee akkoord gaat kan je het product in de winkelmand doen en de bestelling afronden. We hopen dat wij jou via deze manier voldoende informatie hebben gegeven over aluminium en plexiglas. Wij voorzien onze klanten van de beste kwaliteit en hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het bedrukken van foto’s. Heb je nog een aantal vragen en dus hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice via de mail of telefoon. Wij helpen jou hier graag verder.