• Uniek fotoproduct!
  • Verzonden binnen 1-3 werkdagen!

Een moment geduld aub..

Foto op dibond

Wat is een foto op aluminium dibond?

Aluminium landschap

Een foto op dibond, het klinkt je misschien niet meteen bekend in de oren. Toch is het een populaire vorm van muurdecoratie. Een ander woord voor dibond is namelijk aluminium en als materiaal om fotoproducten af te drukken, geeft dat een bijzonder effect aan de foto. Je kunt van alles op dibond bedrukken, van een gezinsfoto, tot een foto van je favoriete landschap.

Twee soorten foto op dibond

Dibond bedrukken zorgt voor een modern en stijlvol effect. Er zijn twee soorten aluminium die worden gebruikt voor een foto op dibond en die hebben beide een heel eigen uitstraling. Zo is er een foto op dibond met een geborstelde toplaag: dit zorgt voor een ruw effect en de aluminiumstructuur blijft door de foto heen zichtbaar. Daarnaast is er dibond met een witte toplaag. Die laag zorgt ervoor dat alle witgekleurde gedeelten in de foto mee worden geprint en dat geeft een foto die op dibond bedrukt is een heldere en scherpe kleur. Dibond bedrukken is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook nog eens heel makkelijk! Upload je foto en volg de stappen op het scherm. Jij zorgt voor een mooie foto, wij drukken hem voor je op dibond!
Direct Bestellen

Foto op dibond

Wat is een foto op dibond?

Een foto op dibond is een foto, afgedrukt op een uit lagen opgebouwde plaat. De plaat bestaat vaak uit 3 lagen en wordt daardoor ook wel een sandwichplaat genoemd. De twee buitenste lagen zijn van aluminium, de binnenste laag is van kunststof. De middelste kunststof laag, is hard en zwartgekleurd. De foto op dibond wordt enkelzijdig bedrukt en de randen worden perfect afgewerkt. De achterkant is een zilverkleurige, gladde laag. De voorkant wordt direct bedrukt door een verfprinter. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van een transfertechniek. De plaat komt dus direct onder de printer te liggen! Een foto op dibond heeft een fijne structuur en een mooie, natuurlijke reflectie van het aluminiummateriaal. Je kunt in het bestelproces kiezen of je een foto op dibond met geborstelde of een foto op dibond met een witte, gladde toplaag wilt. De foto op dibond is 3 mm dik en bij de afwerking worden de zijkanten gefreesd.


Wat is het verschil tussen een foto op aluminium en een foto op dibond?

Foto op aluminium vs dibond. Zoals we hierboven uitleggen, is het verschil tussen foto op aluminium en een foto op dibond, vooral de samenstelling van het materiaal. Een foto op dibond wordt daarom ook wel alu-dibond genoemd.
Een foto op dibond bestaat uit drie verschillende lagen. De onderkant is van dibond, daarna volgt een harde zwarte kunststoflaag en tot slot nogmaals een laag van grijs-/zilverkleurig dibond. Op deze laatste laag wordt je foto geprint. Een fotoproduct dat dus van stevig materiaal is. Wat wij een foto op aluminium noemen, is dus eigenlijk een foto op dibond en zeer geschikt om te bedrukken. Op onze afbeeldingen zie je de verschillende lagen van het dibond terugkomen. Dit is ook hoe de zijkant van jouw foto op aluminium eruit ziet, wanneer je deze bij ons bestelt.

Net als bij al onze andere fotoproducten, kun je kiezen voor verschillende gratis fotobewerkingen zoals een zwart-wit/sepia-effect en voor een aantal fotobewerkingen tegen meerprijs, zoals een fotocollage op aluminium. Wil je meer informatie over het bestellen van je eigen afbeelding of foto op dibond? Bekijk onze prijzen en formaten.

Direct Bestellen