• Uniek fotoproduct!
  • Verzonden binnen 1-3 werkdagen!

Een moment geduld aub..

Foto op dibond

Wat is een foto op aluminium dibond?

Aluminium landschap

Een foto op dibond klinkt je misschien niet meteen bekend in de oren. Toch is het een populaire vorm van muurdecoratie. Een ander woord voor dibond is namelijk aluminium en als materiaal om fotoproducten af te drukken, geeft dat een bijzonder effect aan de foto. Je kunt van alles laten bedrukken, van een gezinsfoto, tot een foto van je favoriete landschap.

Twee soorten foto op dibond

Een dibond foto zorgt voor een modern en stijlvol effect. Er zijn twee soorten aluminium die worden gebruikt voor een foto op dibond en die hebben beide een heel eigen uitstraling. Zo is er een foto op dibond met een geborstelde toplaag: dit zorgt voor een ruw effect en de aluminium structuur blijft door de foto heen zichtbaar. Daarnaast is er dibond met een witte toplaag. Die laag zorgt ervoor dat alle witgekleurde gedeelten in de foto mee worden geprint en dat geeft een foto die op dibond bedrukt is een heldere en scherpe kleur. Een foto afdrukken op dibond is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook nog eens heel makkelijk! Upload je foto en volg de stappen op het scherm. Jij zorgt voor een mooie foto, wij zorgen voor de dibond print!

Direct Bestellen

Foto op dibond

Wat is een foto op dibond?

Een foto dibond is een foto, afgedrukt op een uit lagen opgebouwde plaat. De plaat bestaat vaak uit 3 lagen en wordt daardoor ook wel een sandwichplaat genoemd. De twee buitenste lagen zijn van aluminium, de binnenste laag is van kunststof. De middelste kunststof laag, is hard en zwart gekleurd. De foto op aluminium dibond wordt enkelzijdig bedrukt en de randen worden perfect afgewerkt. De achterkant is een zilverkleurige, gladde laag. Bij het op dibond afdrukken, wordt de voorkant direct bedrukt door een verf printer. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van een transfertechniek. De plaat komt dus direct onder de printer te liggen! De foto afdrukken dibond hebben een fijne structuur en een mooie, natuurlijke reflectie van het aluminium materiaal. Je kunt in het bestelproces kiezen of je een foto op dibond met geborstelde of met een witte, gladde toplaag wilt. De foto op dibond is 3 mm dik en bij de afwerking worden de zijkanten gefreesd.


Wat is het verschil tussen een foto op aluminium en een foto op dibond?

Zoals we hierboven uitleggen, is het verschil tussen foto op aluminium en een foto afdrukken op dibond, vooral de samenstelling van het materiaal. Een foto op dibond wordt daarom ook wel alu-dibond genoemd. Een dibond foto bestaat uit drie verschillende lagen. De onderkant is van dibond, daarna volgt een harde zwarte kunststof laag en tot slot nogmaals een laag van grijs-/zilverkleurig dibond. Op deze laatste laag doen wij aan dibond printen. Een fotoproduct dat dus van stevig materiaal is. Wat wij een aluminium foto noemen, is dus eigenlijk een dibond foto en zeer geschikt om te bedrukken. Op onze afbeeldingen zie je de verschillende lagen van het dibond terugkomen. Dit is ook hoe de zijkant van jouw foto op aluminium eruit ziet, wanneer je deze bij ons bestelt.

 

Net als bij al onze andere fotoproducten, kun je kiezen voor verschillende fotobewerkingen zoals een zwart-wit/sepia-effect en een fotocollage op aluminium. Wil je meer informatie over het bestellen van je eigen afbeelding op dibond? Bekijk onze prijzen en formaten.

Direct Bestellen